SPØRGSMÅL OG SVAR OM COLGATE-PALMOLIVE-LABORATORIE OG KLINISKE RESULTATER PÅ EFFEKTEN AF TANDPASTA OG MUNDSKYL PÅ COVID-19-VIRUSSEN

Seneste undersøgelser udført af Colgate-Palmolive tyder på, at bestemte orale plejeprodukter kan spille en rolle i midlertidigt at mindske mængden af SARS-CoV-2 – den virus, der forårsager COVID-19 – i munden. Laboratorietests viste, at særlige typer af tandpasta med zink, stannofluorid eller aminfluorid samt mundskyl med cetylpyridiniumchlorid (CPC), hydrogenperoxid, chlorhexidin eller stanno- eller aminfluorid neutraliserede virussen med mere end 99 %. En indledende klinisk test udført inden proceduren med COVID-19 positive patienter viste, at bestemte mundskyl med CPC samt zink, hydrogenperoxid eller chlorhexidin i væsentlig grad reducerede mængden af virus i munden i op til 60 minutter efter skylning. Vi arbejder hårdt på at finde ud af, hvordan denne indledende forskning omsættes til midlertidigt reducerede mængder af virus i munden, og hvad dette betyder for dig. Vigtigt er, at omend der ikke er noget bevis på, at testede produkter kan forebygge, behandle eller kurere COVID-19 eller lindre dets symptomer, og produkterne ikke er beregnet til at blive brugt med dette formål in mente, kan regelmæssig tandbørstning og skylning spille en vigtig rolle i at holde din mund ren og sund. Læs videre for at få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Generelle spørgsmål:

 

1. Kan oralplejeprodukter beskytte mig fra at blive smittet med eller transmittere COVID-19?

Hvis virussen, der forårsager COVID-19, kan spores i din mund, er du allerede blevet smittet. Der er p.t. ingen bevis for, at anvendelsen af oralplejeprodukter kan forhindre dig i at blive smittet med virussen. Yderligere studier er nødvendige for at afgøre, om nedsættelsen af virusmængden i spyt – som kan transmitteres gennem tale, sang eller hoste – kan hjælpe med at reducere risikoen for at smitte andre.

2. Kan oralplejeprodukter mindske mine COVID-19-symptomer eller hjælpe mig med at komme mig hurtigere?

Nej, der er ikke noget bevis på, at anvendelsen af oralplejeprodukter kan mindske COVID-19-symptomer eller hjælpe dig med at komme dig hurtigere. Mange faktorer bidrager til COVID-19’s varighed og sværhedsgrad, inklusive dit immunforsvars styrke. Vore produkter er hverken beregnet til at blive anvendt eller godkendt til at forhindre, behandle eller kurere COVID-19 eller lindre dets symptomer.

3. Hvilke tandpastaer og mundskyl neutraliserede SARS-CoV-2 i en laboratorietest med 99 % eller mere?

Testede tandpastaer indeholder bestemte formler med zink, stannofluorid eller aminfluorid.

Testede mundskyl og sprays indeholder bestemte formler med 0,075 % CPC, 1,5 % hydrogenperoxid, 0,12 % chlorhexidin eller stanno- eller aminfluorid.

4. Hvilke mundskyl mindskede virusmængden i munden væsentligt i op til 60 minutter i det indledende kliniske studie?

De testede formler er: (1) 1,5 % hydrogenperoxid, (2) 0,12 % chlorhexidin og (3) 0,075 % CPC samt 0,28 % zink.

5. Hvad betyder det at ”neutralisere virussen”?

At ”neutralisere virussen” betyder, at virussen er til stede, men ikke smitter og ikke længere kan formere sig i værtsorganismen.

6. Hvordan hjælper oralplejeprodukter med at neutralisere virussen?

Nuværende forskning peger på, at de testede oralplejeprodukter forstyrrer viruskappen og opløser den. Fjernelse eller beskadigelse af denne ydre kappe vil forhindre virussen i at binde sig til celler og smitte dem.

7. Bør jeg børste tænder eller skylle munden, inden jeg går ud og møder andre mennesker?

Oral pleje bør være del af din daglige personlige hygiejnerutine, og du bør fortsat bruge mundbind, holde afstand og vaske dine hænder for at forebygge spredning af virus. Der er p.t. ikke bevis for, at tandbørstning eller mundskyl forebygger, behandler eller kurerer COVID-19 eller mindsker dets symptomer. Yderligere studier er nødvendige for at afgøre, om nedsættelsen af virusmængden i spyt, som kan transmitteres gennem tale, sang eller hoste, kan hjælpe med at reducere risikoen for at smitte andre. Nøglen til fortsat god oral sundhed er at børste tænder og skylle munden regelmæssigt. Vi har planlagt yderligere studier for at evaluere, hvordan det at børste tænder og skylle munden kan have indflydelse på mængden af virus i din mund.

8. Hvordan repræsenterer laboratorietestresultater, hvad der sker i en persons mund?

Laboratorietests er designet til at vise, om testprodukterne kan neutralisere SARS-CoV-2-virussen. Colgate-Palmolive udfører yderligere kliniske studier for at afgøre, om lignende resultater forekommer i munden til at hjælpe med at neutralisere og midlertidigt sænke virusniveauet.

9. Testede I konkurrerende produkter?

Testede I konkurrerende produkter?

10. Hvis jeg børster mine tænder eller bruger mundskyl, behøver jeg så bruge mundbind?

Ja. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og United States Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler alle at bruge mundbind for at mindske transmissionen af COVID-19. Følg fortsat retningslinjer, der hjælper med at forebygge smitten sammentrækning og spredningen af COVID-19, såsom at bære mundbind, holde afstand og vaske dine hænder.

11. Har tandbørstning eller anvendelsen af mundskyl nogen indflydelse på dine antistoffer?

Nej, tandbørstning eller anvendelsen af mundskyl har ingen indflydelse på dine antistoffer.

 

Spørgsmål om tandpasta

 

12. Neutraliserer enhver tandpasta den virus, der forårsager COVID-19?

Vi har udført laboratorieundersøgelser af udvalgte tandpastasammensætninger med zink, stannofluorid eller aminfluorid for at bestemme, om de neutraliserer virussen, der forårsager COVID-19. Vi har ingen data på andre tandpastaer, der ikke indeholder disse ingredienser.

13. Påvirker tandbørstning mængden af den virus, der forårsager COVID-19 i min mund?

Mens vores SARS-CoV-2 laboratorieresultater er opmuntrende, kan vi ikke uden udførelse af en klinisk undersøgelse sige, om disse effekter også vil forekomme i munden. Vores kliniske program tester p.t. COVID-19 positive personer for at forstå, om børstning med tandpasta indeholdende bestemte formler midlertidigt reducerer virusmængden i munden.

14. Hvor længe reducerer de testede tandpastaer mængden af den virus, der forårsager COVID-19 i munden?

Vi vil udføre mere forskning for at afgøre, om neutralisering af virus i laboratorietests også forekommer i munden.

 

Mundskyl/Mundspray:

 

15. Neutraliserer alle slags mundskyl eller mundsprayer den virus, der forårsager COVID-19?

Vi har gennemført laboratorieundersøgelser af mundskyl-/mundsprayformler med 0,075 % CPC, 1,5 % hydrogenperoxid, 0,12 % chlorhexidin eller stanno- eller aminfluorid for at bestemme, om de neutraliserer den virus, der forårsager COVID -19. Vi har ingen data på andre mundskyl og mundsprayer, der ikke indeholder disse ingredienser.

16. Reducerer alle mundskyl eller mundsprayer midlertidigt virusmængden i munden?

Vi gennemførte indledende tests af formler med (1) 1,5 % hydrogenperoxid, (2) 0,12 % chlorhexidin og (3) 0,075 % CPC samt 0,28 % zink og kan med glæde melde, at de midlertidigt har en mindskende effekt på virusmængden i munden. Vi testede ikke andre produkter.

17. Virker chlorhexidin (CHX) 0,12 % og 0,2 % lige så godt som hydrogenperoxid?

Laboratorieundersøgelsen var ikke designet til at sammenligne effektiviteten af de to produkter. Den blev brugt til at screene produkters evne til at neutralisere SARS-CoV-2-virussen.

18. Hvor meget reducerer anvendelsen af mundskyl og mundspray virusmængden i min mund?

Laboratorietests viste, at ved enten 30 eller 60 sekunders kontakt, neutraliserede visse mundskyl, inklusive dem med cetylpyridiniumchlorid, den virus, der forårsager COVID-19 med 99,9 %. Vi foretog et indledende klinisk studie til at afgøre, om denne neutraliserende effekt omsættes til en midlertidig reduktion af virus i munden og bekræftede, at det for de testede mundkyl er tilfældet. Studieresultater fra et indledende klinisk studie foretaget på udvalgte mundskylformler viser, at skylning som anvist har en øjeblikkelig virkning, der reducerer virusmængden i munden væsentligt. Disse reducerede virusniveauer opretholdes op til 30 og 60 minutter efter skylning, omend mængderne er mindst lige efter skylning.

19. Beskytter anvendelsen af mundskyl nogen mod COVID-19?

Mens et indledende studie viser en væsentlig midlertidig reduktion af virusniveauer i munden – som ved anvendelsen af bestemte mundskyl opretholdes i op til 60 minutter efter skylning – er der på nuværende tidspunkt ikke bevis for, at anvendelsen af mundskyl eller mundspray beskytter mod at blive smittet med eller transmittere COVID-19. Regelmæssig mundskylning spiller dog en vigtig rolle i vedligeholdelse af god oral sundhed. Tandlæger anbefaler anvendelsen af mundskyl som del af en daglig oral plejerutine.

Denne artikel er beregnet til at fremme kendskabet til og viden om generelle helbredstilstande i munden. Den er ikke beregnet til at erstatte professionel rådgivning, diagnose og behandling. Få altid rådgivning hos din tandlæge eller anden kvalificeret medarbejder i sundhedsvæsenet, hvis du har spørgsmål vedrørende en medicinsk lidelse eller behandling.