Badge field

Er jeg en egnet kandidat til tandblegning?

Published date field

Næsten alle, hvis blivende tænder er fremkommet, kan få noget ud af en tandblegning. Din tandlæge vil være i stand til at vurdere din munds sundhedstilstand og anbefale den tandblegningsmetode, der passer bedst til dig. Afhængigt af typen og sværhedsgraden af misfarvningerne, kan tandlægen foreslå en eller flere af følgende behandlinger:

  • Professionel tandrensning for at fjerne ekstern misfarvning forårsaget af fødevarer og tobak
  • Brug af en whitening-tandpasta, der mellem tandlægebesøgene kan hjælpe med at fjerne pletter på tændernes overflade
  • For endnu bedre resultater kan man bruge tandblegningsgel eller tandblegnings-strips, der er både lette at bruge og overkommelige i pris
  • Blegning (hos tandlæge eller hjemme) for mere genstridige pletter/gulning
  • Porcelænsfacader eller plast-bonding for at reparere på uregelmæssige eller beskadigede tænder eller for at opnå konkrete resultater

Spørg din tandlæge om hvilken blegningsteknik, der er bedst for dig.

  • Tænder, der er blevet gule, reagerer bedst på en blegning. Brune eller grå tænder, eller tænder, der er blevet stribede eller skjoldede på grund af tetracyklin eller for meget fluor, bleges måske ikke helt jævnt.
  • Folk med parodontale lidelser eller særligt følsomme tænder ønsker måske at undgå kemisk blegning, da det kan irritere tandkødet.
  • Blegning anbefales ikke, hvis du har tand-farvede fyldninger, kroner, plastfacader i de forreste tænder — blegemidlet vil nemlig ikke ændre farven på disse materialer, hvilket vil få dem til at skille sig ud i dit nye og hvidere smil. Måske vil du sammen med din tandlæge undersøge andre muligheder, såsom porcelænsfacader eller plast-bonding.

Ved alvorlige tand- eller kæbeproblemer kan en krone eller cap med henblik på tandregulering også give et hvidere og smukkere smil.

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Alle rettigheder forbeholdes.

Denne artikel er beregnet til at fremme kendskabet til og viden om generelle helbredstilstande i munden. Den er ikke beregnet til at erstatte professionel rådgivning, diagnose og behandling. Få altid rådgivning hos din tandlæge eller anden kvalificeret medarbejder i sundhedsvæsenet, hvis du har spørgsmål vedrørende en medicinsk lidelse eller behandling.