Badge field

Flaskevand og fluor

Published date field

Hvis jeg drikker flaskevand, får jeg da nok fluor?
Hvis du primært drikker flaskevand, får du muligvis ikke nok fluor. Fluor tilføjes offentlige vandkilder i store dele af USA for at reducere huller i tænderne, men størstedelen af flaskevand på markedet indeholder ikke de optimale fluorniveauer (0,7-1,2 ppm).

  • Fluorniveauet i dit flaskevand (det er forskelligt fra mærke til mærke). Fremgår fluorindholdet ikke på mærkatet, så kontakt producenten og spørg.
  • Mængden af flaskevand, du drikker i løbet af dagen.
  • Om du bruger flaskevand som drikkevand, til madlavning eller til at fortynde supper, juice eller andre drikke.
  • Om du også drikker fluorholdigt vand i skolen, på arbejdet eller andre steder.

Hvis du mest drikker flaskevand, bør du tale med din tandlæge om, hvorvidt du har brug for ekstra fluorbehandlinger – især hvis du har børn. Din tandlæge kan anbefale fluordråber eller –tabletter, hvis denne mener, at dit barn ikke får nok fluor.

Denne artikel er beregnet til at fremme kendskabet til og viden om generelle helbredstilstande i munden. Den er ikke beregnet til at erstatte professionel rådgivning, diagnose og behandling. Få altid rådgivning hos din tandlæge eller anden kvalificeret medarbejder i sundhedsvæsenet, hvis du har spørgsmål vedrørende en medicinsk lidelse eller behandling.