Badge field

God mundhygiejne forebygger dårlig ånde

Published date field

Der er mange årsager til dårlig ånde, herunder visse fødevarer, alkohol og cigaretter, dårlig mundhygiejne, paradentose, diabetes, mundtørhed, halsbetændelse, lungebetændelse og lungeabscesser, lever-/nyresvigt, mave-tarm-problemer og skrappe slankekure.

Behandling af dårlig ånde

Den vigtigste faktor i behandlingen af dårlig ånde er god mundhygiejne. Børst tænderne med fluortandpasta mindst 2 gange dagligt og brug tandtråd eller tandstikkere for at fjerne madrester og plak. En undersøgelse har vist, at børstning af tunge og tænder kombineret med brug af tandtråd reducerede blødninger fra tandkødet markant over en to ugers periode, og at det derudover reducerede dårlig ånde.1

Tungerensning er nøglen til en friskere og renere ånde

Det er meget vigtigt, at du renser din tunge. Du kan købe en Colgate 360-tandbørste med tungerenser bag på tandbørsten, så du kan rense både dine tænder og din tunge. Når du har børstet dine tænder med tandpasta, vender du tandbørsten og placerer tungerenseren på den bageste del af tungen og bevæger den frem mod den forreste del af tungen. Når du har renset den del af tungen, skyller du tungebørsten i varmt vand for at fjerne eventuelle lugtfremkaldende bakterier. Derefter placerer du igen tungebørsten på den bageste del af tungen og gentager ovenstående fremgangsmåde.

Spørg din tandlæge eller tandplejer til råds, når du skal vælge produkter til mundhygiejne, som skal hjælpe dig med at fjerne plak og lugtfremkaldende bakterier, og for at få gennemgået de teknikker, du skal benytte derhjemme. Spørg også din tandlæge, hvilke tandplejeprodukter han/hun vil anbefale dig at bruge til at slippe af med dårlig ånde (tandpasta, antiseptisk mundskyl, tungebørster eller -skrabere og hjælpemidler til rengøring mellem tænderne).

Nøglen til en ren og frisk mund er optimal mundhygiejne, der udføres jævnligt derhjemme samt regelmæssige tandrensninger og eftersyn hos tandlægen for at forebygge sygdom.

© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

Henvisninger:
1. Biesbrock, A, et al. Assessment of Treatment Responses to Dental Flossing in Twins., J Perio 77(8):1386-1391, 2006.

$altImage

Ønsker du flere tips om mundpleje sendt direkte til din indbakke?

Tilmeld dig nu

Denne artikel er beregnet til at fremme kendskabet til og viden om generelle helbredstilstande i munden. Den er ikke beregnet til at erstatte professionel rådgivning, diagnose og behandling. Få altid rådgivning hos din tandlæge eller anden kvalificeret medarbejder i sundhedsvæsenet, hvis du har spørgsmål vedrørende en medicinsk lidelse eller behandling.