Q&A OM COLGATE-PALMOLIVE-LABORATORIET OG KLINISKE RESULTATER AF VIRKNINGER AF TANDPASTA OG MUNDSKYL PÅ COVID-19-VIRUS

Aktuelle undersøgelser foretaget af Colgate-Palmolive tyder på, at vores mundplejeprodukter kan spille en rolle i midlertidigt at reducere mængden af COVID-19-virus i din mund. Laboratorieundersøgelser viste, at specifikke former for tandpasta, mundskyl og mundspray neutraliserede SARS-CoV-2 - den virus, der forårsager COVID-19 - med mere end 99%. En klinisk undersøgelse udført præ-processuelt med COVID-19-positive patienter viste, at visse mundskyl med cetylpyridiniumchlorid (CPC) plus zink, hydrogenperoxid eller klorhexidin signifikant reducerede mængden af virus i munden i op til 30 og 60 minutter efter skylning. Fortsæt med at læse for at få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål. Bemærk, at ikke alle produkter er tilgængelige på alle markeder. Tjek din nærmeste forhandler for at afgøre, om et produkt er tilgængeligt for dig.

Overordnede spørgsmål:

 

1. Hvilke tandpastaer og mundskyl neutraliserede SARS-CoV-2 i en laboratorieundersøgelse med 99% og mere?

* Tandpastaer inkluderer: Colgate Total, og udvalgte Meridol-produkter.

* Mundskyl og spray inkluderer: Dem med 0,075% CPC, inklusive de fleste varianter af Colgate Total spray og mundskyl, Colgate Plax, Vedshakti spray og Colgate Zero mundskyl; Meridol mundskyl, der ikke har CPC, neutraliserede også med 99%.

2. Hvilke mundskyl reducerede mængden af virus i munden signifikant i op til 60 minutter i det kliniske studie?

Peroxyl, PerioGard og Colgate Total (uden for USA), solgt som Colgate Zero i Nordamerika.

3. Vil reducerede virusniveauer i munden beskytte mig mod at få eller overføre COVID-19?

Hvis COVID-19-virus opdages i din mund, har du allerede fået virussen. Der er i øjeblikket ingen afgørende beviser for, at reduktion af virusniveauer i munden vil forhindre dig i at få eller overføre virussen. At sænke mængden af virus i spyt - som kan overføres ved at tale, synge eller hoste - kan dog hjælpe med at reducere smitterisikoen.

4. Vil reducerede virusniveauer i min mund gøre mine COVID-19-symptomer mindre alvorlige eller hjælpe mig med at blive rask hurtigere?

Der findes ingen kliniske beviser for, at reduktion af virusniveauer i din mund vil gøre dine COVID-19-symptomer mindre alvorlige eller hjælpe dig med at blive rask hurtigere. Mange faktorer bidrager til længden og alvorsgraden af COVID-19, herunder styrken af dit immunforsvar.

5. Hvad betyder det at "neutralisere virussen"?

At "neutralisere virussen" betyder, at virussen er til stede, men ikke længere smitsom, og ikke længere kan formere sig.

6. Hvordan hjælper mundplejeprodukter med at neutralisere virussen?

Aktuelle data tyder på, at disse mundplejeprodukter angriber den virale konvolut for at opløse den. Tabet af dette ydre beskyttende lag forhindrer virus i at binde sig til celler og inficere dem.

7. Skal jeg børste eller skylle, før jeg går ud eller møder folk?

Mundpleje bør være en del af din daglige, personlige hygiejnerutine, og du skal fortsætte med at bære maske, holde afstand og vaske dine hænder for at forhindre smitte af virus. Aktuelt findes der ingen afgørende beviser for, at tandbørstning eller mundskylning beskytter mod at få eller overføre COVID-19. At sænke mængden af virus i dit spyt - som kan overføres ved at tale, synge eller hoste - kan dog reducere smitterisikoen. Vi har planlagt yderligere undersøgelser for at bestemme, hvordan tandbørstning og mundskylning påvirker mængden af virus i din mund. Regelmæssig tandbørstning og mundskylning med sikre og effektive produkter er dog afgørende i opretholdelsen af en god mundhygiejne.

8. Hvordan repræsenterer resultater fra laboratorieundersøgelser, hvad der sker i en persons mund?

En laboratorieundersøgelse er en forenklet model, der anvendes under meget kontrollerede forhold, til at bestemme om Colgates antimikrobielle formler kan neutralisere SARS-CoV-2-virussen. Laboratoriemetoden er internationalt godkendt og anerkendt til vurdering af viral inaktivering for både tandpasta og mundskyl. Colgate-Palmolive udfører yderligere klinisk forskning for at bestemme, om lignende resultater opstår i munden med henblik på at neutralisere og sænke virusniveauer.

9. Hvor effektive er de testede Colgate-Palmolive-produkter mod SARS-CoV-2-virus sammenlignet med Listerine, Crest og andre konkurrenter?

Vi testede ikke effektiviteten af konkurrerende produkter.

10. Hvis jeg børster tænder eller skyller med mundskyl, skal jeg så bære en maske?

Ja. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og USA’s Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler alle at bære ansigtsmasker for at reducere smitten af COVID-19. Fortsæt med at følge retningslinjerne, der hjælper med at forhindre, at du får eller spreder COVID-19, såsom at bære maske, holde afstand og vaske dine hænder.

11. Har tandbørstning eller skylning med mundskyl nogen virkning på dine antistoffer?

Nej, tandbørstning eller skylning med mundskyl har ingen indvirkning på dine antistoffer.

 

Spørgsmål om tandpasta:

 

12. Neutraliserer hver tandpasta den virus, der forårsager COVID-19?

Vi har ikke testet andre tandpastaer end Colgate Total og udvalgte Meridol-produkter for at bestemme, om de neutraliserer COVID-19-virussen.

13. Har tandbørstning indvirkning på mængden af den virus, der forårsager COVID-19 i munden?

Selvom vores SARS-CoV-2-laboratorieresultater er opmuntrende, kan vi ikke sige, om disse virkninger også forekommer i munden uden at udføre et klinisk studie. Vores kliniske program undersøger i øjeblikket forsøgspersoner med positive COVID-19-testresultater for at forstå, om tandbørstning med Colgate Total tandpasta midlertidigt reducerer mængden af virus i munden.

14. Hvor længe varer den positive effekt ved Colgate Total tandpasta hvad angår de virusniveauer, der forårsager COVID-19?

Vi udfører yderligere forskning for at bestemme, om virussens neutralisering i laboratorieundersøgelser også vil forekomme i munden. Vores kliniske resultater hjælper os med at forstå, hvor meget virussen reduceres, og hvor længe.

Mundskyl/mundspray:

 

15. Hvilke produkter indeholder 0,075% cetylpyridiniumchlorid (CPC)?

De fleste varianter af Colgate Total spray og mundskyl, Colgate Plax, Vedshakti Spray og Colgate Zero mundskyl.

16. Reducerer hver enkelt anvendelse af mundskyl eller mundspray midlertidigt mængden af virus i munden?

Vi testede kun Colgate Peroxyl, Colgate PerioGard og Colgate Total (uden for USA), solgt som Colgate Zero i Nordamerika, i vores kliniske studie og er glade for at kunne rapportere om deres effektivitet i forhold til midlertidigt at reducere mængden af virus i munden. Vi testede ikke andre produkter.

7. Virker klorhexidin (CHX) 0,12 og 0,2% lige så godt som hydrogenperoxid?

Laboratorieundersøgelsen var ikke designet til at sammenligne effektiviteten mellem produkter. Den bruges til at undersøge produkternes evne til at neutralisere SARS-CoV-2-virussen.

18. Hvor meget vil skylning med mundskyl eller brug af mundspray reducere mængden af virus i munden?

Laboratorieundersøgelser viste, at i både 30 og 60 sekunders kontakttid neutraliserede Colgate mundskyl med cetylpyridiniumchlorid den virus, der forårsager COVID-19, med 99,9%. Vi udførte et indledende klinisk studie for at bestemme, om denne neutraliseringseffekt udmønter sig i en midlertidig reduktion af virussen i munden og bekræftede, at det gør den. Resultaterne fra et klinisk studie udført med Colgate Total (uden for USA), solgt som Colgate Zero i Nordamerika, Colgate PerioGard og Colgate Peroxyl mundskyl viser, at skylning i henhold til anvisningerne giver en øjeblikkelig effekt, hvilket signifikant reducerer virusniveauer i munden. Disse reducerede virusniveauer opretholdes i op til 30 og 60 minutter efter skylning, selvom niveauerne er lavest umiddelbart efter skylning.

19. Beskytter skylning med mundskyl mig mod COVID-19?

Selvom et klinisk studie viser en signifikant reduktion af virusniveauer i munden ved brug af visse mundskyllevæsker - som opretholdes i op til 30 og 60 minutter efter skylning - eksisterer der i øjeblikket ingen afgørende beviser for, at skylning med mundskyl eller brug af mundspray beskytter dig mod at få eller overføre COVID-19. Regelmæssig mundskylning spiller dog en central rolle i opretholdelsen af god mundhygiejne. Professionelt tandplejepersonale anbefaler brug af mundskyl som en del af den daglige mundpleje.

20. Skal jeg kun skylle med mundskyl derhjemme eller også inden behandlinger hos tandlægen for at reducere mængden af den virus, der forårsager COVID-19?

Vores forskning viste, at den største reduktion i virusniveauer generelt opstod umiddelbart efter skylning, og niveauerne forbliver signifikant lavere i op til 60 minutter. Vi anbefaler, at du skyller derhjemme i henhold til anvisningerne som en del af din daglige mundhygiejniske rutine. Ud vores kliniske studie anbefaler vi også skylning umiddelbart før tandbehandlinger.

21. Hvornår skal patienter skylle inden en behandling?

Baseret på resultaterne kan du overveje at få dine patienter til at anvende mundskyl umiddelbart før du starter en behandling. Resultater fra det kliniske studie registrerede den største reduktion i virusniveauer umiddelbart efter skylning. Niveauet forbliver markant reduceret i op til 60 minutter efter skylning. Du kan også overveje at anbefale dine patienter at anvende mundskyl mindre end en time før de ankommer til din behandlingsfacilitet med henblik på at beskytte personalet, som de muligvis interagerer med før deres behandling.