Vælg tandbørste til optimal mundhygiejne

Hvilken type tandbørste skal jeg bruge?

Med alle de former, størrelser og typer tandbørster der er på markedet, kan det være svært at vide, hvad man skal købe. Her kan du se, hvad du skal gå efter:

  • De fleste tandlæger og tandplejere er enige om, at en tandbørste med bløde børstehår er bedst til at fjerne plak og madrester fra tænderne. Tandbørster med små hoveder er også at foretrække, da de bedre kan nå ind i alle dele af munden, herunder de svært tilgængelige tænder bagest i munden.
  • Når det gælder håndtaget (fx skridsikkert greb eller fleksibel hals), hovedets udformning (konisk eller rektangulært), skal du vælge det, der er mest behageligt for dig. Den bedste tandbørste er den, der passer til din mund, og gør dig i stand til nemt at børste alle dine tænder.
  • For mange er en el-tandbørste et godt alternativ. Den børster tænderne mere grundigt, især hvis man har svært ved at børste eller har nedsat førlighed.

Hvor ofte skal jeg skifte tandbørste?

Du skal skifte tandbørste, når den begynder at se slidt ud eller hver tredje måned, afhængigt af hvad der indtræffer først.

toothbrushes
En slidt tandbørste (øverst) kan beskadige tandkødsvævet. Skift hver tredje måned, eller når den begynder at blive slidt.

 

Relaterede artikler