The first-of-its-kind recyclable toothpaste tube
How to recycle

 

Hvordan genanvendes den?

Hvordan genanvender jeg tuben? Skal jeg klippe den op og fjerne alle tandpastaresterne i tuben, eller skylle den?

FÅ MERE INFORMATION HER

 

What it tube made from

 

Hvad er tuben fremstillet af?

Tuben er primært fremstillet af HDPE (høj densitet polyethylen), #2-plast.

Låget er fremstillet af PP (polypropylen), #5-plast.

FÅ MERE INFORMATION HER

 

Sharing technology

 

Hvorfor deler I jeres tubeteknologi?

Det her projekt handler ikke om os. Det handler om noget større. Ved at dele vores teknologi håber vi på at kunne sætte gang i en global overgang til genanvendelige tandpastatuber. Vores drøm er at kunne genanvende alle tuber (ikke kun tandpastatuber) – i praksis og i stor skala.

 

After recycle

Hvad sker der efter, at tuberne er blevet genanvendt?

 

Her er et eksempel på tubens livscyklus Når tuben er blevet en del af genanvendelsesprocessen, bliver den sendt til fx genbrugsanlæg, hvor den sorteres og derefter sendes til et genvindingsanlæg, som omdanner HDPE-plast, inklusive flasker, til plastgranulat. Plastgranulaten laves herefter om til nye produkter og emballage.

FÅ MERE INFORMATION HER

 

Spørgsmål? Find svarene her.

 • Hvordan genanvender jeg tuben?

  Hvordan genbruger jeg tuben? Skal jeg klippe tuben op og fjerne den tandpasta, der måtte være tilbage i tuben, eller skylle den?

  recycle-tube-hdpe-logo
  recycle-tube-logo

  Vi er i gang med at lave vores samlede portefølje af tandpastatuber i hele verden om til genanvendelige tuber. Denne indsats begyndte i 2019 og vil være fuldført i 2025, så alle tuber vil ikke være genanvendelige med det samme.

  Det er vigtigt, at hvis din tube ikke har dette mærke påtrykt, at du så ikke smider den i affaldsspanden til genbrugsaffald. Hvis tuben har dette symbol påtrykt, så er genbrugsprocessen enkel. Klem så meget tandpasta ud af tuben som muligt, sæt låget på igen, og smid tuben i affaldsspanden til genbrugsaffald. Vores tube genanvendes sammen med #2 HDPE-plast. Du skal ikke klippe tandpastatuben op for at fjerne overskydende tandpasta! Under bearbejdningen af tuben på genbrugsanlægget bliver tuben kværnet og gennemgår en rensningsproces, hvor al overskydende tandpasta bliver skyllet af plastikken. Der er derfor ingen grund til, at du skyller den derhjemme.

 • Kan lågene genbruges?

  Ja, teknisk set kan lågene også genbruges, og det er bedst at skrue låget på tuben, før du smider den i affaldsspanden til genbrugsaffald. Hvis du gør det, undgås det, at lågene kommer til at ligge og flyde. Lågene er lavet af en anden slags plast end tuben, og derfor foretrækker nogle genbrugsanlæg, at lågene er fjernet, før tuberne genanvendes. Sørg for at undersøge de lokale regler for genanvendelse for at være helt sikker. Vi forsker fortsat i, hvordan vi kan omdanne alle vores låg til et materiale, der er mere kompatibelt med HDPE-processen.

 • Hvad gør I for at sikre, at disse tuber accepteres af genbrugsanlæggene?

  Faktisk en hel. Vi står i spidsen for branchegrupper og arbejder sammen med partnere i branchen over hele verden for at udbrede viden om genanvendelighed og en bredere accept af genanvendelige tuber. Vi deler vores viden og teknologi med alle interesserede virksomheder. Vi efterprøver også tubernes egnethed til sortering ved test i laboratorier og på genbrugsanlæg for at sikre, at der ikke er for meget fejlsortering. Jo mere brugen af genanvendelige tuber udbredes på markedet, og jo mere genbrugsindustrien lærer om genanvendelige tuber, desto nemmere bliver det for genvindingsanlæg at genanvende de tuber, de modtager.

 • Hvorfor er nogle af jeres tuber genanvendelige, mens andre ikke er?

  Planen er, at alle vores tandpastatuber skal være genanvendelige med udgangen af 2025. Det tager tid at gennemføre overgangen, og i den periode vil nogle af vores tuber være genanvendelige, mens andre endnu ikke er det. Lige nu skal du sikre dig, at tuben har et af symbolerne nedenfor påtrykt, før du smider den til genbrug.

  recycle-tube-hdpe-logo
  recycle-tube-logo
 • Er tuben biologisk nedbrydelig?

  Nej, denne tube (og plast i al almindelighed) er ikke udviklet til at være biologisk nedbrydeligt. Den #2 HDPE-plast, der bruges til vores tuber, er udviklet til at være "cirkulerbare", så materialet kan omforarbejdes til nye produkter og ny emballage.

 • Tuben er stadig fremstillet af plast. Hvordan hjælper det miljøet?

  Vores genanvendelige tuber er lavet af #2 HDPE-plast, som er en af de mest genbrugsvenlige plasttyper. HDPE kan omdannes til alle mulige nye ting, for eksempel byggematerialer og ny emballage. Skiftet til genanvendelige tuber har til formål at forhindre, at milliarder af tuber ender som affald.

 • Hvad er tuben fremstillet af?

  Tuben er primært fremstillet af HDPE (høj densitet polyethylen), #2-plast

  Låget er fremstillet af PP (polypropylen), #5-plast.

 • Hvorfor deler I jeres tubeteknologi?

  Det her projekt handler ikke om os. Det handler om noget større. Ved at dele vores teknologi håber vi på at kunne sætte gang i en global overgang til genanvendelige tandpastatuber. Vores drøm er at kunne genanvende alle tuber (ikke kun tandpastatuber) – i praksis og i stor skala.

 • Hvad sker der efter, at tuberne er blevet genanvendt?

  Her er et eksempel på tubens livscyklus.

  Når tuben er blevet en del af genanvendelsesprocessen, bliver den sendt til fx genbrugsanlæg, hvor den sorteres og derefter sendes til et genvindingsanlæg, som omdanner HDPE-plast, inklusive flasker, til plastgranulat. Plastgranulaten laves herefter om til nye produkter og emballage.