Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Spyt og tyggegummi — Fordelene ved god mundhygiejne

Som mange af os ved, så hjælper spyt med at holde munden fugtig. Spytproduktionen øges, når vi spiser, så vi kan tygge og synke maden. Spytproduktionen har også en beskyttende indvirkning, da det neutraliserer syre fra kulhydrater, der gør mundens pH-værdi lavere, og renser madrester væk efter et måltid.

Når vi kombinerer spytproduktionen med sukkerfrit tyggegummi skabes der er ny mulighed for at stimulere en endnu større spytproduktion til at neutralisere syre fra madvarer. (1, 2)

Hvad betyder det for dig? Det betyder, at du kan reducere antallet af huller ved at mindske den syre, dine tænder kommer i kontakt med. Når du har spist, bliver pH-værdien for plak syreholdig for en tid og gør tænderne svagere og mere udsatte for huller.

En to år lang undersøgelse af sukkerfrit tyggegummi blev foretaget med børn fra tredje til femte klasse i Europa. Sammen med vand uden fluor og jævnlig brug af fluortandpasta viste undersøgelsen efter blot ét år, at børn, der tyggede sukkerfrit sorbitol tyggegummi, havde en reducering af huller i tænderne på 41,7 % sammenlignet med kontrolgruppen af børn, der ikke tyggede sukkerfrit sorbitol tyggegummi. (3) Undersøgelsen viste også, at det ikke var svært at opretholde et forbrug på tre stykker sukkerfrit tyggegummi pr. dag.

Forebyggelse er nemt Tal med din tandlæge om de smarte valg, du kan tage for at hjælpe med at forbedre din mundhygiejne ved at tygge sukkerfrit tyggegummi.

References:

1 Park KK, Schemehorn BR, Stookey GK. Effect of time and duration of sorbitor gum chewing on plaque acidogenicity. Pediatr Dent. 1993; 15(3):197-202.

2 Koparal E, Ertugrul F, Sabah E. Effect of chewing gum on plaque acidogenicity. J Clin Pediatr Dent. 2000; 24(2): 129-32.

3 Szoke J, Banoczy J, Proskin HM. Effect of after-meal sucrose-free gum chewing on clinical caries. J Dent Res 80(8): 1725-29, 2001.

© 2010 Colgate-Palmolive Company

Tandpleje kategorier