Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Mundhygiejne for patienter med invaliditet

Omkring 52 millioner amerikanere lider af en form for udviklingshæmning, herunder autisme, spastisk lammelse, psykisk udviklingshæmning, rygmarvsskade, syns- og hørehæmning, muskelsvind, depression og kramper. Yderligere 20 millioner amerikanere har en alvorlig fysisk invaliditet. Mange patienter med invaliditet modtager tandlægebehandling fra erfarne specialister på hospitaler, offentlige institutioner eller plejehjem. Andre kan vælge at modtage behandling fra private klinikker.

Tandlægeklinikken
Hvis du eller en du passer har en invaliditet, så er åben kommunikation med tandlægen særlig vigtig. Når du bestiller en tid, så husk at drøfte patientens specifikke behov med tandlægen og de ansatte. Før patienten ankommer hos tandlægen, bør patientens hjælper og tandlægemedarbejderne klarlægge følgende:

  • Vil behandlingen foregå direkte hos tandlægen eller som en ambulant behandling på et hospital eller en særlig tandklinik?
  • Har patienten brug for medicin før besøget? Hvis ja, bør tandlægen rådføre sig med hjælperen og patientens læge før tandlægebesøget.
  • Kræver patienten særlige hensyn på tandklinikken for at modtage behandling? En patient i kørestol har måske brug for hjælp med at komme fra kørestolen og over i tandlægestolen. Eller måske skal tandlægestolen justeres for at være behagelig for patienten.
  • Hvad er årsagen til tandlægebesøget? Hvilke specifikke procedurer forventes der: en undersøgelse af munden, en professionel tandrensning, fyldning af et hul eller en tandudtrækning? Ved at kende forventningerne, bliver besøget lettere.

Hvis behandlingen foregår på klinik, bør konsultationens tidspunkt og varighed tilpasses personens invaliditet. En assistent eller patientens medhjælper bør være til stede for at berolige patienten, hjælpe med at håndtere patienten under proceduren og yde assistance, så konsultationen kan foregå hurtigt og problemfrit. Kommunikation, positiv forstærkning og en omsorgsfuld berøring er vigtig under konsultationen.

Patientens hjælper bør også spørge om korrekt mundhygiejne for patienten derhjemme. Tandlægen eller tandplejeren bør tilbyde instruktioner til korrekt rengøring og fjernelse af plak og madrester i patientens mund. Der skal børstes to gange dagligt med en fluortandpasta med antibakterielle ingredienser for at holde plak nede og hjælpe med at forebygge tandkødsbetændelse. Afhængig af patientens behov kan tandlægen også anbefale brug af antimikrobiel mundskyl eller mundskyl med fluor.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Tandpleje kategorier