Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Fakta om tandbeskyttere

En tandbeskytter er lavet af blød plastik eller et laminatmateriale, der beskytter tænder, læber, kinder og tunge. Det er meget vigtigt, at børn eller voksne, der dyrker visse former for sport, bærer tandbeskyttelse.

Forskellige slags tandbeskyttere:

Der findes fire forskellige slags tandbeskyttere, som du kan vælge imellem, når du ønsker at beskytte børne- eller voksentænder under udøvelse af sport:

  1. Standard tandbeskyttere – Disse tandbeskyttere kan bæres uden videre forberedelse af selve tandbeskytteren. De fås i små, mellemstore og store størrelser, og kan købes i sportsforretninger. De nedslides ofte ret hurtigt og skal muligvis udskiftes i løbet af sportssæsonen.
  2. "Kog og bid" tandbeskyttere – Disse tandbeskyttere koges et stykke tid i vand og presses derefter i form efter tænderne. De kan fås i de fleste sportsudstyrsbutikker. De nedslides ofte ret hurtigt og skal muligvis udskiftes i løbet af sportssæsonen.
  3. Vakuumformede tandbeskyttere – Tandlægen kan tilbyde denne mulighed på tandklinikken. Tandlægen tager et tandaftryk af patientens mund og fremstiller derefter tandbeskyttelsen efter dette aftryk. Denne type tandbeskytter dækker alle tænderne og er ofte dyrere end "kog og bid" og standardtyperne.
  4. Tryklaminerede tandbeskyttere – De laminerede tandbeskyttere har mange fordele i forhold til at beskytte munden. Tandbeskytteren er tykkere og beskytter mod tandskader og hjernerystelse. Den laminerede tandbeskytter skal specialfremstilles af en tandlæge, og erdyrere end de vakuumformede tandbeskyttere.1

Tal med din tandlæge vedrørende tandbeskytterne og om hvordan du kan få hjælp til at reducere skader i munden. Hvis du er sportsudøver, bør du overveje den vakuumformede eller laminerede tandbeskytter, der vil blive fremstillet, så den passer præcist til dig.

© Copyright 2009 Colgate-Palmolive

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Reviewed information at

www.ncdental.org

Tandpleje kategorier