Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Vigtige grunde til at bruge en tandbeskytter

En tandbeskytter er en anordning i blød plastik eller laminat, der bruges inden for visse sportsgrene for at beskytte mod tandskader og skader i mund, kinder, tunge og kæbe. Den amerikanske tandlægeforening (The American Dental Association) har beregnet, at en tredjedel af alle tandskader er sportsrelaterede.1 Med tandbeskyttere kan man årligt forhindre mere end 200.000 skader på tænder og i mund.

De tandskader, man kan pådrage sig uden en tandbeskytter, er flækkede eller knækkede tænder, brækkede kroner eller broer, læbe- og kindskader, skader på tændernes rødder, brækkede kæber og hjernerystelse. Enhver sportsudøver kan risikere at få mund- eller tandskader, og alle disse skader kan forebygges ved hjælp af en tandbeskytter.

Tandbeskyttere er obligatoriske i kontaktsport eller "kollisionssport" som det også kaldes, såsom amerikansk fodbold, hockey og boksning, hvor risikoen for skader er stor. Børn og voksne, der dyrker kontaktsport, såsom basketball, baseball, softball, brydning, fodbold og volleyball kan også overveje at bruge en tandbeskytter for at forhindre skader på og i munden.

En undersøgelse, der omfattede sportsudøvere på high schools i USA fastslog, at 75 procent af pådragede skader uden brug af tandbeskytter skete under baseball- og basketballkampe. Ni procent af alle sportsudøvere pådrog sig en eller anden form for skade i forhold til mund eller tænder, mens yderligere tre procent meldte om tab af bevidsthed. 56 procent af alle hjernerystelser blev pådraget af folk, der ikke brugte tandbeskyttere. Sportsrelaterede skader er mere udbredte end tidligere rapporteret.2

Uanset om man er barn eller voksen, er tandbeskyttere vigtigt for alle sportsudøvere. Kontakt din tandlæge eller lignende specialist for yderligere oplysninger om den rigtige tandbeskytter.


© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Reviewed information at www.ncdental.org.
2 McNutt T, Shannon SW Jr, Wright, JT, Feinstein, RA. Oral Trauma in Adolescent Athletes: A Study of Mouth Protectors. Pediatr Dent 1989;11:209-13.

Tandpleje kategorier