Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Tandrensning og tandrodsrensning holder mund og tænder rene

Du går til tandlægen hvert halve år for at få tænderne undersøgt og renset, og så fortæller tandlægen dig pludselig, at du har tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelse kan påvirke tænderne og knoglen, der understøtter tænderne. Både plak, bakterier, syre og visse fødevarer bidrager til udviklingen af tandkødsbetændelse. Heldigvis er der to velkendte metoder til at komme tandkødsbetændelse til livs på – tandrensning og tandrodsrensning.

Til en tandrensning anvendes håndinstrumenter, ultralyd eller begge dele. Tandlægen starter med en grundig undersøgelse af munden. Dernæst anvendes ultralyd til at fjerne plak ved hjælp af soniske vibrationer. Ultralydsapparatet fjerner tandsten, plak og bakteriebelægninger fra tændernes overflade og under tandkødsranden. Et håndinstrument kan herefter anvendes til at fjerne resten.

Tandrodsrensning involverer udførlig rensning af rodoverfladen for at mindske betændelsen i tandkødet. Tandlægen renser rodoverfladen for at udglatte hårdt angrebne områder og forhindre udvikling af plak og bakteriebelægning.

Hvordan føles det?

Hvis dit tandkød er følsomt og betændt kan lokalbedøvelse anvendes til at bedøve tandkødet. Hvis dine tænder er følsomme før eller efter den professionelle rensning, kan brug af desensibiliserende tandpasta anbefales, da en sådan tandpasta kan lindre følsomheden. Tandrensning og tandrodsrensning kan tage to til fire besøg afhængigt af omfanget af problemerne. Hvis du har parodontale sygdomme, foretages der først tandrensning og tandrodsrensning og dernæst parodontal kirurgi.

Bedre mundhygiejne

Tandlægen vil informere dig om, hvordan du kan pleje tænder og tandkød. Korrekt tandbørstning og brug af tandtråd vil blive vurderet for at hjælpe dig med at forhindre udvikling af bakteriebelægninger og tandsten i fremtiden.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Tandpleje kategorier