Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål

Tandkødsbetændelse

Artikler

Paradentose er en tandkødssygdom – god mundhygiejne sikrer stærke tænder

Tandkødssygdomme omfatter de tilstande der kan udvikles som følge af betændelse i tandkødet. Betændelse i tandkødet kan udvikle sig og påvirke de knogler og væv, som omgiver og støtter dine tænder. Læs artiklen: "Paradentose er en tandkødssygdom – god mundhygiejne sikrer stærke tænder"

Undgå tandkødsbetændelse med god mundhygiejne

Gingivitis er en betændelsestilstand i tandkødet – også kaldet tandkødsbetændelse. Den direkte årsag til gingivitis er plak – den bløde, klæbrige, farveløse film af bakterier, der dannes direkte på tænder og tandkød. Læs artiklen: "Undgå tandkødsbetændelse med god mundhygiejne"

Sammenhængen mellem paradentose og hjerte-kar-sygdomme

Hjerte-kar-sygdomme påvirker hjertet og/eller blodkarrene. Mere end 320.000 danskere har hjerte-kar-problemer, og hjerte-kar-sygdomme er nummer 2 på listen over dødsårsager i Danmark. Læs artiklen: "Sammenhængen mellem paradentose og hjerte-kar-sygdomme"

Sammenhængen mellem diabetes og paradentose

Diabetes er en sygdom, hvor kroppen ikke producerer insulin eller ikke optager det korrekt. Insulin er et hormon, der er nødvendigt for at omdanne sukker, stivelse og anden næring til den energi, man har behov for i dagligdagen. Læs artiklen: "Sammenhængen mellem diabetes og paradentose"

Parodontale lidelser og fedme

Ny forskning indikerer, at der er en sammenhæng mellem parodontale lidelser og fedme. Læs artiklen: "Parodontale lidelser og fedme"

Tandkødsoperation — Hvad har jeg brug for at vide?

Ifølge National Institute of Health har 80 % af voksne i USA en form for paradentose. Denne betændelse, som forårsages af plak, kan føre til tab af tænder og knogle, hvis den ikke behandles i form af en tandkødsoperation. Find ud af hvad du kan forvente af en operation, og hvordan du forebygger fremtidig betændelse. Læs artiklen: "Tandkødsoperation — Hvad har jeg brug for at vide?"

Tandrensning og tandrodsrensning holder mund og tænder rene

Hvis plak ikke behandles, kan det resultere i problemer for selve knoglen omkring tænderne. Find ud af hvordan en tandrensning og tandrodsrensning kan fjerne plak, tandsten og tandkødsbetændelse og genskabe en sund tilstand for din mund. Læs artiklen: "Tandrensning og tandrodsrensning holder mund og tænder rene"

Tandpleje kategorier