Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Tandudtrækning og dry socket

Visdomstænder trækkes ud mere ofte end andre tænder. Nogle mennesker har helt naturligt plads nok i munden til at visdomstænderne kan komme op. For dem der ikke har nok plads til ekstra tænder, kan der opstå problemer. Tænderne kan forblive under tandkødet eller komme frem forkert i forhold til resten af tænderne. Problemer med visdomstænder under tandkødet kan give smerter, hævelse og skubbe til de andre tænder.

Når visdomstænder, eller andre tænder trækkes ud, kan der opstå flere former for komplikationer efter operationen, herunder:

  • Infektion
  • Skade på nerven og heraf følelsesløshed af underlæben eller tungen
  • Stiv kæbe
  • Dry socket

Hvad er dry socket?
Efter tandudtrækning dannes der størknet blod i hullet, hvor tanden var, og dette lukker hullet til, så det kan hele. Dry socket sker, når det størknede blod nedbrydes eller løsnes, så knoglen og nerverne bliver blottede. De første efterfølgende fem dage er de mest kritiske, og det er her, der er størst risiko for dry socket. Dry socket kan være smertefuldt! Hvis du tror, du har dry socket, bør du kontakte din tandlæge med det samme.

Behandling
Din tandlæge vil som regel rense hullet, fjerne rester og anvende præpareret gaze for at beskytte området og lindre smerten. Tandlægen kan også udskrive antibiotika på recept for at forebygge infektion samt smertestillende piller for at afhjælpe ubehag. Tandlægen vil muligvis også anbefale hvad du bør spise og drikke, samt hvordan du kan rense og pleje området omkring dry socket. Med den rette pleje og ro bør dry socket hele inden for syv til ti dage. Din tandlæge vil sikkert bede dig om at bestille en tid for at følge op og holde øje med helingen og se, hvordan du har det.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Relaterede videoer

Relaterede produkter

Tandpleje kategorier