Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Broer og mundhygiejne

Som mange af os ved, kan det være svært at kommunikere, tale, tygge og endda spise, når du mangler en tand. Når en tand mangler, er det afgørende at se din tandlæge for at drøfte mulighederne for at få en ny.

Broer anvendes af tandlæger til at erstatte manglende tænder og forbinde de tilstødende tænder. Tænderne på hver side af den manglende tand kaldes bropiller, og den erstattede tand kaldes pontic (kunstig tand). [Place fixed bridge picture here – Find referenced site]

Hvorfor er broer så vigtige?

Broer vil hjælpe med at genskabe dit smil og opretholde ansigtets rette form. De kan også hjælpe dig med at tygge og tale korrekt og placere kæberne sammen når du bider, hvilket hjælper med at forebygge, at andre tænder i munden flytter sig og adskilles.

Hvilke typer broer kan jeg vælge imellem?

De tre mest almindelige typer broer er:

1. Traditionel bro — dette er den mest almindelige type bro fremstillet af keramik eller porcelæn og sat på et stel af metal. En krone fremstilles til tænderne på hver side af den manglende tand (bropillerne) med en pontic imellem.

2. Ekstensionsbro — denne type bro anvendes, når der ikke er to tænder til stede på hver side af den manglende tand. Den tilstødende bropille klargøres og pontic fastgøres på enden.

3. Metal-keramikbro — denne bro har et stel af metal, og pontic (den kunstige tand) fastgøres til metallet eller porcelænet, der er cementeret på de to bropiller. Denne bro er et almindeligt alternativ til en traditionel bro.

Hvor meget koster de, og hvor længe holder de?

Den gennemsnitlige pris for en tandbro kan variere afhængigt af antallet af enheder, og hvor du bor. De fleste tandlægeforsikringer dækker en del af prisen. Tandbroer kan holde i mange år med den rette pleje fra tandlægebesøg og rensning.

Hvordan vil tandlægebesøgene foregå?

Ved det første besøg begynder tandlægen at fjerne emaljestrukturen på bropillerne for at klargøre tænderne til en krone. Der tages aftryk af dine tænder, og bro, kroner og pontic fremstilles i din tandlæges laboratorium. Din tandlæge påsætter en midlertidig bro, der skal bæres, indtil den permanente bro er færdig.

Ved det næste besøg fjernes den midlertidige bro, og den nye permanente bro placeres, og det undersøges, om den passer ordentligt. Det kan være nødvendigt med mere end ét besøg for at sikre, at den permanente bro sidder sikkert fast i munden.

Pleje af din tandbro

Du skal pleje din bro som dine almindelige tænder. Broen skal renses ordentligt mellem tænderne og pontic med en interdentalbørste og/eller tandtråd. Korrekt tandbørstning to gange dagligt med fluortandpasta er også vigtigt.

Ved at holde din bro ren, er der mindre risiko for huller og udvikling af tandkødsbetændelse. Se jævnligt din tandlæge for at få tjekket broen og få en professionel tandrensning.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Relaterede videoer

Relaterede produkter

Tandpleje kategorier