Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Tandblegning fortsætter med at være en populær forespørgsel hos tandlæger

Du ønsker at se godt ud. For nogen betyder det fint tøj eller en ny frisure, mens det for mange betyder et hvidt smil. En undersøgelse blandt kosmetiske tandlæger fra 2007 af American Academy of Cosmetic Dentistry viste, at antallet af tandblegninger lader til at stige hvert eneste år. Resultaterne fra undersøgelsen i 2007 viste en 15 % stigning i forhold til undersøgelsen i 2005. (1)

Der er en række muligheder for tandblegning at overveje, herunder behandling på en tandklinik, behandling derhjemme og tandblegningsprodukter i håndkøb som tandpasta, strips, blegningspenne og mundskyl. Det er vigtigt at spørge din tandlæge for at finde ud af hvilken type tandblegning, der er bedst for dig. Din tandlæge vil tage dine tænders nuance med i overvejelsen, samt hvad der kan gøres for at gøre dem mere hvide og skinnende.

Tandblegning på klinik – Denne type tandblegning foregår hos tandlægen og kan strække sig over et eller to besøg. Hos tandlægen er der mulighed for tandblegning med skinne og via laser. Med en skinne tages der et aftryk af tænderne, og der fremstilles en tilpasset skinne til dine tænder. Denne metode kan kræve flere besøg hos tandlægen for at opnå den ønskede grad af hvide tænder. Gel til tandblegning påføres i skinnen, der dernæst sættes på tænderne. En tilpasset skinne vil hjælpe med at mindske denne gels kontakt med tandkødet.

Ved laserbehandling påfører tandlægen en gummibarriere eller en beskyttende gel til at dække tandkødet. Dernæst påføres tænderne en gel i en periode. Det ultraviolette laserlys kan bruges til at aktivere blegemidlet i gelen. Der vil blive bestilt flere tider til denne behandling. Tandblegning med laser giver gode resultater med et hvidt smil, men behandlingen koster mere end tandblegning derhjemme. Der udleveres også et tandblegningskit til at fortsætte behandlingen derhjemme, efter proceduren hos tandlægen.

Tandblegning derhjemme – Bestil en tid hos tandlægen for at finde ud af, hvilken hjemmebehandling, der er bedst til dig, baseret på tændernes farve/nuance. Der tages et aftryk af dine tænder for at kunne fremstille en tilpasset skinne eller skinner. Du vil dernæst lære, hvordan du bruger tandblegningssystemet. Tandblegningssystemet bruges en eller to gange om dagen i to uger, og der holdes øje med tændernes følsomhed. Tandblegning derhjemme er en længere proces end tandblegning på en klinik.

Produkter i håndkøb – Denne type tandblegning påføres af dig selv, og det er derfor vigtigt, at du læser vejledningen og forstår præcis, hvad der skal gøres. Eksempler på håndkøbsprodukter er strips, præfabrikerede skinner, påføringsmidler, tandpasta og mundskyl.

Blegestrips indeholder den aktive ingrediens på filmstrips. De placeres på tænderne op til to gange dagligt i 30 minutter i ca. to uger.

Præfabrikerede skinner har den aktive ingrediens i den øvre og nedre skinne. Skinnerne skal sidde på tænderne i 30-60 minutter hver dag i fem til ti dage.

Tandblegeprodukter, der påføres, males faktisk på tændernes overflade. Produkterne kan bruges over flere dage afhængig af typen.

Tandpasta med brintoverilte har den korteste tid til at udsætte tænderne for den aktive ingrediens.

Mundskyl med en aktiv tandblegningsingrediens kan også bruges til at blege tænder, men udsætter også tænderne for den aktive ingrediens i kort tid. Spørg din tandlæge for at finde ud af, hvilken mundskyl, der er bedst til dig. Should add more information regarding the OTC toothpastes that remove surface stains and how they work.

Kilder:

1. Information hentet fra hjemmesiden for American Academy of Cosmetic Dentistry – www.aacd.com/index.php?module=cms&page=56.

© Colgate-Palmolive Company 2010

Kosmetiske indgreb