Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Brug og pasning af en retentionsbøjle

Hvordan passer jeg min retentionsbøjle?
De fleste retentionsbøjler er aftagelige, hvilket betyder, at du tager dem af, når du spiser, børster tænder og bruger tandtråd. Derfor kan man nemt komme til at forlægge dem. Mange mennesker pakker deres retentionsbøjle ind i en serviet, når de spiser, glemmer alt om den bagefter og er så nødt til at bruge en masse penge på en ny bøjle. En god løsning er altid at opbevare din retentionsbøjle i en bøjleæske, når du tager den ud af munden. Husk, lad aldrig æsken ligge på et bord eller en bænk – put den i din rygsæk, taske eller lomme.

Din tandlæge kan give dig oplysninger om, hvordan du rengør og passer din specifikke type retentionsbøjle. Uanset hvilken type du har, skal du passe på ikke at komme til at sætte dig på den, træde på den eller på anden måde beskadige dette skrøbelige og dyre stykke udstyr.

Hvor længe skal jeg bære en retentionsbøjle efter, at min faste bøjle er blevet taget af?
Din tandlæge kan fortælle dig, hvor lang tid du skal blive ved med at gå med retentionsbøjlen. Da formålet med retentionsbøjlen er at forhindre, at dine tænder rykker tilbage til deres oprindelige position, bør den som minimum bæres indtil kæbeben og tandkød har haft tid til at stabilisere sig omkring de nyligt justerede tænder. Mange tandlæger med speciale inden for ordontologi anbefaler, at børn og teenagere går med deres retentionsbøjle indtil de er i starten eller midten af 20'erne — indtil alle de blivende tænder er kommet op, og kæben er holdt op med at vokse.

Relaterede videoer

Kosmetiske indgreb