Ressourcecenter for Mundhygiejne og Tandsundhed

Tandbørster med fokus på komfort og resultater til ethvert smil.

Tandbørster

Gode og sikre tandpastaer til de små.

Børnetandpasta

Colgate Kids produkter gør tandbørstning sjovt og hjælper med at gøre det til en rutine.

Børnetandbørster

Fuldend din mundhygiejne ved brug af mundskyl og tandtråd for en sundere og friskere mund.

Mundskyl og tandtråd

Ethvert smil er unikt og kræver forskellig pleje. Colgate har løsningen til alle smil.

Søg efter formål
Skriftstørrelse

Voksne og bøjle

Hvorfor får flere voksne bøjle?

Da bøjler er blevet og smartere og mindre synlige i forhold til tidligere, bruger flere og flere voksne bøjle af forskellige årsager. Nogle voksne ønsker at rette problemer med tænderne eller kæben, før problemet bliver mere alvorligt. Andre ønsker at føle sig bedre tilpas med deres udseende ved at gøre noget ved deres kosmetiske bekymringer. Husk på, at selv "kosmetiske" problemer med tiden kan medføre rigtig skade. Tænder og kæber, der ikke flugter korrekt, kan føre til for tidlig slidtage, fremskredne huller i tænderne, tandkødsproblemer, brug for tandproteser eller andre rekonstruktive løsninger og endda mere omfattende indgreb til at rette op på alvorlige problemer.

Nye teknikker, og det at bøjlerne er klare og mindre synlige, betyder, at voksne i stigende omfang bruger bøjle til tandregulering:

  • Mellemrum mellem tænderne
  • Tænder der skubber mod hinanden
  • Skæve tænder
  • Overbid
  • Underbid
  • Krydsbid

Hvordan ved jeg, om en bøjle er det rigtige for mig som voksen?

Hvis du tror, du vil kunne få glæde af en bøjle, så bed din tandlæge om at anbefale en specialist, der er særligt uddannet til at udbedre problemer med tænder, der ikke flugter ordentligt. Specialisten vil se på dine tænder og måske tage røntgenbilleder for at undersøge den underliggende knoglestruktur. En behandlingsplan anbefales ud fra resultatet. Bøjler er en populær løsning til at rette tænder, der ikke flugter ordentligt, og en specialist kan fortælle dig, om andre former for tandregulering, som løse bøjler, nakketræk eller faste bøjler ("togskinner"), kan være til gavn for dig.

Relaterede videoer

Kosmetiske indgreb